Tuesday, August 27, 2019

Kalingradi autoreis - 5 päev ja kokkuvõte

Viies päev lihtsalt kojusõidu päev, millest kirjutada pole midagi. Rohkem tegu shoppamise päevaga. Kaunases Senukai ehitusmaterjalide pood Mega keskuses, kus laupäevasel päeval oli kõik kaup -40% ja nii mõnigi asi rändas ostukorvi. Edasi Riia ja vastavalt IKEA ja DEPO  ning auto kandevõime juba piiri peal. Ning piiril ka kohustuslik alkostop ning siis juba otse koju.

Aga kokkuvõtteks.
Kas tasub Kalingradi minna? Arvestades, et oktoobrist saab elektroonilise viisaga ka Leningradi oblastisse, siis sügisel saaks vene elu ka lähemal näha.
Arvestades, et Peterburg on maailmalinn, siis pigem oodata ja sõita Peterburgi. Kontrastid maaelu, mida Peterburgi teel näeb, ja suurlinna vahel, on väga suured. Kaliningrad on natuke teine. Küll ajalooga, aga sellest ajaloost suurt midagi järele jäänud pole. Sarnaneb Kalingrad väga paljuski suvalise Venemaa sama suurusega linnaga. Kindlasti on Kalingrad keskmisest Venemaa linnast puhtam ja kesklinn ning sellega piirnev ala välismaailma jaoks korda tehtud ja ilus vaadata. Kindlasti on Kalingrad ka turvalisem ja kindlasti on Kalingradi oblasti Läänemere rannik üks suur ja pikk liivarand, kus kena jalutada, aga muus osas, eriti , mis puutub elusse väljaspool Kalingradi linna, on tegu ikka suht mahajäätud alaga, kus üksikud allesjäänud vanad varemed annavad aimu kunagi olnud asustusest.
Kaliningradi oblastist välja saades tunned iga keharakuga, et oled Venemaalt väljas, oled Euroopas. Ja pole vahet, kas lähed Poola või Leetu, riigipiiri ületusega muutub kogu maailm teiseks. 

No comments:

Post a Comment