Wednesday, August 3, 2022

KOREA reis - IX päev. Tagasi Seouli

 Täna siis rongile ja Seouli tagasi.
Et hotellist pidime juba kell 10 välja registreerima, siis rongipiletid sai ostetud kella 11.00 väljumisele. Taas paneb imestama, kui tihe rongiliiklus Seouli ja Busani vahel on. Sisuliselt iga poole tunni tagant väljub rong ja mingitel kellaaegadel ka veel väiksema vahega. Ja rongid on rahvast täis. Nii tulles kui ka minnes olid rongis ainult üksikud vabad kohad. Sõit ise kiire ja sujuv. Panin aeg-ajalt ka kellal mõne kiirust näitava spordiprogrammi tööle, et sõidukiirust näha. Maksimaalselt üle 270 km/h, aga selline keskmine sõidukiirus oli vahemikus 250-260 km/h.

See peaks olema see tase, mida meil Rail Baltica nimelisena ehitama hakatakse. Siin on see üle 10 aasta toiminud, meil alles planeeritakse. Nii et ehitame suure hooga eilset päeva. Aga see selleks.
Poole kolmest olime Seoulis ja oma hotelli otsima. Kuna rasked kohvrid kaasas, siis hoolimata tõsiasjast, et hotell suhteliselt lähedal, võtsime takso, et seiklemist vältida. 
Väike vahejuhtum ka hotellis, kui adminn teatas, et meie broneering on tühistatud. Booking.com kaudu broneerides, jooksis broneeringu lõpetamisel arvuti kokku ja eeldasin, et broneerimine jäi pooleli. Tegin siis uue broneeringi.  Kontrollimisel selgus, et ka esimene broneering oli ikka läbi läinud ja üks oli vaja tühistada. Tühistasin siis esimese ära ja ka booking.com näitas, et üks on tühistatud, teine kehtiv.
Hotelli adminn aga ajab oma joru,et temal on mõlemad ära tühistatud ja et pean oma reisibürooga ühendust võtma. Hakkasin ise ka endas juba kahtlema, et äkki olingi kogemata mõlemad broneeringud tühistanud. Arvuti kotist välja ja booking.com lehele. Seal ilusti kirjas, et üks on tühistatud, teine kehtiv. Uuesti adminni juurde, et kontrolligu oma süsteem üle. No ja leitigi, et bronn

ikka kehtiv. Nii et toad saime. Aga hetkeks tekkis juba lootusetu tunne, et peamegi uut hotelli otsima hakkama. Samasse hotelli booking.com tänaseks vabu tube ei näidanud.
Täna esimene päev, kui vihma sajab. Mitte küll palju, aga ikkagi. Ostsime 2 euro eest ühekordsed vihmavarjud ja natuke ümberkaudsetel tänavatel ka ringi jalutasime, aga et märjaks saada ei tahtnud, siis päris kiirelt hotelli tagasi. Õhtuks nii palju ilm paranes, et lasi vähemalt sööma minna. 
Kuigi söögikohti on sadu, siis selle õige leidmine võttis ikkagi 45 minutit. Mida rohkem neid on, seda valivam ka ise oled. Ühes ei meeldi külm õhk, teises menüü, kolmandas kole välimus ja neljandas veel mingi asi. Üks tahab nuudleid ja teine ei taha grilli, üks ei taha suppi ja teine tahab kana. Ja nii tegimegi tervele kvartalile tiiru peale. Lõppes asi sellega, et astusime ühte söögikohta sisse ja kui Mare teatas, et temale ei meeldi ja otsime veel edasi, teatasin resoluutselt, et kui siin ka ei söö, ei söö kuskil ja läheme näljastena hotelli tagasi. See ähvardus mõjus :)


Saime oma kanad kätte ja taas kord tuleb tõdeda, et süüa Koreas teha osatakse. 

Kokkuvõtvalt võib öelda, et oli rahulik päev ja kell ei saanud aru, mis täna juhtunud on, et sammude arv jäi kaugelt alla 10000. Loodetavasti saab ta homme taas oma tavapärase rütmi kätte ja näitab tavapäraseid numbreid kaugelt üle 10000

Tähelepanekud:
1. Pagasiga taksos
Üks kõige arusaamatumaid asju on fakt, et kui sul vähegi suurem kohver, siis taksos võib tekkida probleeme. Kodus oled harjunud, et taksodes on suured pagasnikud, kuhu mahub piisav hulk kola sisse. Koreas nii ei ole. (Vist) kõik taksod on gaasiga töötavad ja pagasnikus on gaasiseadmed. Tähendab see seda, et lisaks olemasolevale gaasiseadmele mahub sinna heal juhul üks väiksem kohver. Täiesti arusaamatu, kuidas nii võib. Kui Seoulist Busani sõitsime, võtsime hotellist raudteejaama sõitmiseks 2 taksot ja samuti nüüd Seouli raudteejaamast hotelli. Minul oli üks suur kohver, Marel väike kohver ja seljakott. Raudteejaamas taksosse istudes ilmnes tõsiasi, et minu suur kohver ei mahu pagasnikusse. proovisin ühte pidi, ei ole lootustki, siis teist pidi, aga ikka natuke suur. Ja taksojuht autost välja ei tule. Surusin siis kohvrit jõuga natuke allapoole ja lõin luugi tugeva pauguga kinni. Et tegu polnud kõvast plastikust kohvriga, siis nii palju see järgi andis, et luuk kinni jäi. Mare tiris oma kompsud taksosse sisse. 
Nii et suurte kohvritega Koreas liikumine võib osutuda probleemseks. 

Pildid:
1. Sõidukiirus 270 km/h
2. Tavaline küla pilt rongiaknast
3. Õhtusöögiks kaks erinevat sorti kana

No comments:

Post a Comment