Tuesday, July 30, 2013

12. Päev - kiirkorras Lahtisse



XII Päev
Oulu – Lahti
Läbisõit 505 km







Tänaseks kokku lepitud üks kokkusaamine Lahtis, nii et igal juhul on vaja normaalsel ajal Lahtisse jõuda. See tähendab, et välja tuli sõita ülivara. Ikkagi üle 500 kilomeetri ja käruga mingeid megakiiruseid ei arenda.
Hommikul sai veel eilne blogitekst Zeppelini keskuses üles laadida ja teele. Praktiliselt kuni Lahtinini ei ole millestki kirjutada. Lihtsalt üks tühi sõitmine ning ainukesed peatused selleks, et bensiini juurde valada.
Natuke enne Lahtit sai ka ühe koostööpartneriga kohtutud ning pool tunnikest Lahti lähedases kohvikus veedetud ja seitsme paiku olime Lahtis. Kõige lollikindlam koht, kuhu Lahtis suunduda, on muidugi suusahüppemäe ümbrus ja sinna end ka parkisime. Terve suur spordi- ja messikeskuse parkla oli meie päralt. Ruumi nii palju et ei oska validagi, et millisesse äärde või kuhu nurka auto parkida. Et ka wifi levi oli parkla igas nurgas sama, peaaegu et olematu, siis jäimegi sinna samasse, kuhu alguses seisma olime jäänud.
Alustuseks kiire söök ja siis väike jalutuskäik telepildist tuttavatel suusaradadel. Et aeg oli hiline, siis suusahüppetorni vaateplatvormile enam ei saanud ja ka suusamuuseum oli kinni, nii et jalutasime niisama suusakeskuse ümbruses ja üritasime talviseid suusaülekannete pilte silma ette meenutada ja ära arvata, et kus kohas suusarajal me hetkel asetseme. Lihtne see ei ole, on ju suvine pilt sootuks teine kui talvel. Aga on üks koht, mille äratundmisega vist ühelgi inimesel, kes suusaülekandeid vaatab, probleemi ei teki. Nimelt finishi eelne teravnurk pööre metsast staadionile. Mare muidugi ei suutnud uskuda, et sama kurv, mis telekas tundub nii lai, et kaks meest saavad kõrvuti kurvesse siseneda ja ka koos väljuda, on tegelikkuses ülikitsas. Ning ka kõik laskumised ja tõusud on telekas palju madalamad ja kergemad.  Kokku saime pea paar tundi suusaradadel ja spordikeskuses tiirutatud, enne kui otsustasime, et nüüd aitab ja tõmbame tänasele päevale joone alla.
Kokkuvõtvalt võib öelda, et oli üks tõsisem sõidupäev, mida niisama ette ei võtaks, aga et õhtuks oli vaja Lahtisse jõuda, siis lihtsalt olime sunnitud. Natuke ka Lahti suusahüppemägede ja suusaradadega tutvumist ja oligi kogu päev.
Homseks plaan ratastega Lahti linnale ring peale teha




Pildid:
1. lahti staadion
2. Suusahüppemäed
3. Finishieelne terav kurv

No comments:

Post a Comment