Saturday, July 16, 2011

4. päev (14.07)

Warssavi – Krakow – Ruzomberok (Slovakkia)
Läbisõit 510 km

KRAKOWI PÄEV

 
Väike mõte oli, et saaks äkki nats varem üles, söödud ja Warssavist ära sõidetud,suht pikk päevasõit siiski ootamas ja tahaks ka Krakowit näha, aga et siiski on puhkus ja uni on kõige olulisem,  magasime täpselt nii kaua kui und oli ja nats peale ka veel. Ehk et Warssavist ära saime sõita 11 paiku.  Viimane lehvitus ääretult meeldivale kämpale ja nina lõuna poole. Tee peal mingeid üllatusi polnud, ikka need samad rekkad, aeglane liikus ja teeehitused. Küll selle mööndusega, et rekkaid veidi vähem kui Leedu-Warssavi vahelisel lõigul. Ka tee natuke laiem ja siledam ning ka kiirteed oluliselt rohkem. Teetööd ka sellised, mis tempole väga laastavalt ei mõjunud. Ühe sõnaga – sõita oli meeldivam kui eile.
KRAKOW
Üks Poola suuremaid ja vanemaid linnu ning Poola ajalooline pealinn. Tõenäoliselt ilusaim linn Poolas ja turistide meelispaik.
Autole ja kärule leidsime üllatavalt parkimiskoha päris kesklinnas, nii et sai rahulikult jala kesklinna suunduda. Krakow tundub linnana, kus vähemalt kesklinnas on kõik tehtud turistide jaoks. Võimsad hobuvankrid, elektrikärud linnatuuri jaoks, suured turistibussid ja kõik muu selline, mis viitab turistide teenindamisele. Ja põhjusega. Võrreldes Warssaviga on vanalinn palju suurem ja konkreetsem, vanad majad võimsamad, kõikvõimalikke losse, kirikuid ja muid vaatamisväärsusi rohkem, pealetükkivat reklaami vähem ja ka linn puhtam.
Kahjuks väga pikalt Krakowi  ilu nautida ei saanud, kuna mingil hetkel kiskus taeva päris mustaks ja eelistasime saabuva paduka eest autosse põgeneda.
Lühidalt, Krakow jättis väga hea mulje ja seda linna võiks küll uuesti avastama minna.
Peale paaritunnist jalutust uuesti autonina lõuna poole ja teele. Plaan oli jõuda Slovakkiasse ja ühes piirilähedases kämpas öömajale jääda. Plaan hea, aga kõik plaanid selleks ongi, et need ringi teha. Leidsime, et sõidame mõnikümmend kilomeetrit rohkem ja pakime end lahti kuskil kiirtee parklas või –bensukas. Minu mäletamised kiirteest osutusid aga veidi segasteks ja kiirteed ei tulnud ega tulnud. Aga et meil oli üks mälestus kaubanduskeskuse parklas magamisest olemas, otsustasime seda korrata . Õnnelikuks väljavalituks sai Kaufflandi parkla, väikelinnas nimega  Ruzumberok.
Kiire poeskäik, - õhtusöök ja magama. Väike häda küll selles, et vihma ei hakanud sadama, et tasuta dushi oleks saanud kasutada. Nii et tuli kaussi ja vähest vett kasutada. Aga hakkama saime ja magama jäime. Etteruttavalt nii palju, et vihma hakkas siiski sadama, aga siis oli juba uni magus ja hommik algas välkäratusega.


PILDID:
1. Krakow, Waweli katedraal
2. Krakow, vanalinna väljak
3. Krakow, vanalinn
4. Ruzumberok

No comments:

Post a Comment